При комшиите: Лавина премята 100 метра родопчанин, той оцеля

Със счупване на десния глезен и измръзване се размина 32-годишният смолянчанин, който с двама свои приятели алпинисти падна от 100 метра височина в Рила, съобщава 24smolian.
Няма опасност за живота и на тримата. Пострадалите са настанени във Военномедицинска академия. Състоянието им е стабилно и вън от опасност, съобщиха от пресцентъра на болничното заведение. Общото състояние на родопчанина е добро, той е контактен и адекватен. Д.П. на 30 години от София е със счупено ляво бедро. Проведени са хирургични интервенции. Изведен е от състояние на хипотермия. Към момента е стабилен и адекватен. Г.В. на 31 години от Стара Загора има мозъчно сътресение. Ще се наблюдава един-два дни, като състоянието му е добро, коментират специалистите.
Припомняме, че алпинистите пострадаха в района на Седемте рилски езера. Тримата бяха повлечени от лавина. Единият от мъжете обаче успял да се обади по мобилния си телефон и да уточни мястото на инцидента. Те бяха открити от Планинската спасителна служба. Пострадалите бяха докарани на столично летище с военен хеликоптер. И тримата са имали сериозни измръзвания.
hard admin

*

Top