При комшиите: Ловец уплаши мечка с крясъци, друг успя да избяга от хищника

Мечка като по чудо не нападна двама ловци от дружинката на смолянското село Турян, съобщи репортер на 24smolian.
По време на ловен излет за дива свиня под съседното село Пещера, 300-килограмова мечка изплаши двама от ловците, разказаха от дружинката. Двамата стояли на пусия, когато дивият звяр излязъл от гората и започнал да ръмжи. Единият от авджиите започнал да скача и вика, с което прогонил огромният бозайник, който обаче се насочил към мястото на вторият ловец. За щастие той успял да избяга.
Двамата са доста уплашени, но не смятат да се отказват от страстта си към лова, разказаха в селото.
Според местните ловци,  в района на село Турян обитават четири мечки. Те обаче не са стръвници, тъй като тази година нямат нито едно нападение над стадата с овце или пчелните кошери. Въпреки това местните се страхуват да напускат пределите на селото и да навлизат в горите.
Заради наличието на мечки, ловният сезон в Турян започна слабо. До момента е отстреляно само едно прасе, с тегло от 80 килограма. Опитни трапери обясниха, че мечките плашат и прогонват глиганите. Записи от поставени фотокапани показват, че мечките са основните потребители на залаганата от ловджиите захранка за дивеч.
На две мечки от началото на ловния сезон са се натъкнали и ловците от ловната дружинка на Райково, ловуваща в района на село Чокманово. За щастие при срещите няма пострадали.
hard admin

*

Top