При комшиите: „Червен” Златоград вдига протести заради отнет мандат в полза на „Атака”

Гражданско неподчинение и протести готвят в Златоград заради отнетия мандат на „Коалиция за България”. Златоградчани недоволстват, защото това се случва за втори път. През 2009 г. съгласно същата система „Хеър-Ниймайер” Недялко Славов (ГЕРБ) от Златоград не успя да влезе в Народното събрание.

Протести обмислят и членове на БСП в цялата област. Представители на партията изчакват официалните резултати на ЦИК, както и позицията на ръководството, след което ще изразят недоволството си спрямо несправедливото разпределение.
Както вече съобщихме, според системата „Хеър – Ниймайер” един мандат се дава на „Атака”, която е седма политическа сила в областта с едва 1403 гласа, които обаче ще стигнат на кандидата Димитър Аврамов да влезе в парламента. Именно социалистът Емил Хумчев ще бъде ощетен от това разпределение на гласовете и най-вероятно няма да отиде в Народното събрание, въпреки, че „Коалиция за България” е първа политическа сила в региона със 17 638 гласа.
По този начин народните представители от Смолян ще бъдат: Дора Янкова (БСП), Даниела Дариткова (ГЕРБ), Мустафа Карадайъ (ДПС) и Димитър Аврамов („Атака”).

На снимката: Димитър Аврамов е възможно да влезе в парламента с 1403 гласа

hard admin

*

Top