При комшиите: 11 партии в битка за кметския стол в Селча

11 партии се регистрираха за участие в частичните избори за кмет на девинското село Селча, съобщиха от Централата избирателна комисия.
Изборите ще се състоят на 29 септември, като от края на август официално стартира предизборната кампания за селото, чийто избран кмет Венелин Опов почина внезапно, пишат колегите от 24smolian.com. Все още не е ясно дали всички 11 политически сили ще издигнат кандидат за кмет, още повече, че голяма част от силите са обединени в учредения в началото на юли Реформаторски блок. До момента заявка за участие за подали от НДСВ, БСП, ДПС, „Обединени земеделци”, „Земеделски народен съюз”, СДС, БЗНС, ГЕРБ „Народна партия свобода и достойнство „,Нова алтернатива” и ВМРО. Селча се очертава да бъде първият сблъсък на партиите след парламентарните избори в Родопите. На това се дължи огромният интерес, тъй като новият кмет ще управлява само две години – до редовните кметски избори.
С решение на ЦИК бяха определени възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии в Селча. Те са за времето, необходимо за обучението и за работата й в комисията по приемане на бюлетините, екземплярите от протоколите, предназначени за общинската администрация, и останалите книжа и материали се заплаща еднократно
възнаграждение. Така председателят на комисията ще получи 40лв, зам.-председателя и секретаря по 35лв., а членовете по 32лв. Далеч по-високи ще са заплатите на членовете на Общинската избирателна комисия в Девин, която ще работи цял месец заради извънредния вот. Председателят ще получи 540лв., секретарят и зам.-председателят по 486лв., а членовете – 459лв.
Две седмици преди вота ГЕРБ подмени своите хора в Общинската избирателна комисия. По предложение на общинския председател на партията Руси Чаушев на мястото на Ирина Уйковска – зам.-председател на комисията,бе назначена Мария Андонова. На мястото на Васил Василев – член на комисията, бе назначен Веселин Порязов и на мястото на Димитрина Георгиева – член на комисията – Юри Бочуков.

—————————————————————–
Само сега спечели смартфон SAMSUNG и още много награди!виж

hard admin

*

Top