Пробив на Касим Дал в селото на бившия министър Мехмед Дикме: Четирима бивши ДПС-активисти обещават 1500 гласа от Диамандово и Бял извор за НПСД

Гюнер ШЮКРИ

Партията на Касим Дал проби в родното село на бившия министър Мехмед Дикме. Четирима бивши ДПС-активисти обещават 1500 гласа от Бял извор и кв. „Диамандово” за Народна партия „Свобода и достойнство” (НПСД).

Бившите вече активисти на ДПС се прехвърлиха при Касим Дал и Корман Исмаилов като обещаха изключително добри резултати само от две населени места. Според тях хората вече не искали ДПС и за това щели да гласуват за НПСД.

4-мата вече са започнали пазарлъци с новите си шефове за постове и работа.

Коментарът на местните хора обаче гласи: „Тези четиримата бяха върли депесари, сега са минали от друга партия. Като им „орязаха квитанциите” те решиха да са там, фурнаджийски лопати са това не им вярваме”.

Групата на четиримата на миналите местни избори издигна кандидатура на кандидат „агент” с досие в ДС, от друга партия за кмет на с. Бял извор, като тогава отказаха да говорят за проблемите си на висши партийни функционери от ДПС с претекст, че те разбират от политика и са отговорни за това. Резултатите от изборите бяха слаби и групата се срина.

hard admin

*

Top