Провериха 11 склада с пестициди, само един е с покрив за лек ремонт

Междуведомствена комисия провери складовете за пестициди с изтекла годност на територията на областта. Комисията е създадена със заповед на областния управител Бисер Николов и включа представители на ОД на МВР, ОУ”Пожарна безопасност и защита на населението”, Регионална здравна инспекция, Областна дирекция по безопасност на храните и Областна администрация Кърджали.

Проверяващите констатираха че прозорците на сградите са запечатани, вратите са обезопасени, няма следи от опити за  проникване, поставени са знаци за опасност, за забрана за използване на огън, има  гръмоотводи. На покрива на един от складовете са счупени няколко керемиди и е направено предписание да бъдат подменени.
Пестициди с изтекъл срок на годност се съхраняват в 11 склада на територията на областта.
Складовете в област Кърджали  бяха обследвани в началото на октомври т.г. и във връзка с подготовката на окончателно проектно предложение за проект „Екологосъобразно обезвреждане на негодни за употреба пестициди и други препарати за растителна защита” по линия на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

На снимките: Складовете за пестициди в чернооченското село Габрово и крумовградското Вранско. Екипите са водени от зам.-областния управител Назми Мюмюн.

hard admin

*

Top