Прокуратурата: Марияна Георгиева е възможният крадец

Два сигнала до Районната прокуратура в Кърджали са подадени от местната Адвокатска колегия срещу скандалната секретарка Марияна Георгиева, която е възможният крадец на професионалните и осигурителните вноски на практикуващите юристи. Това твърди говорителят на районните магистрати Гергана Колева, цитирана от софийският сайт Бгнес.
Както вече 24rodopi.com писа, първият сигнал е от председателя на колегията Милена Караманолева, внесен на 15 януари т.г., а прокуратурата е разпоредила незабавна проверка още на следващия ден.
Вторият сигнал е от управителя на осигурителната каса при колегията адвокат Кирилка Петкова,  който допълва твърденията от първия.
През декември 2013 г. по време на ревизия в документацията на Адвокатската колегия са констатирани незаприходени приходи в размер на около 4 000 лева. Установени са липси на първични документи, както и неправилно водене на налични такива. Ревизорът проверява и неправомерни тегления на суми от банковата сметка на колегията. Единствена секретарката Марияна Георгиева е имала спесимен за това, получен още при назначаването й с трудов договор през 2004 г.
Прокурорът Гергана Колева подчертава, че все още Икономическата полиция извършва проверка по сигналите и не е образувано досъдебно производство. След събиране на първоначални данни Георгиева ще бъде търсена за обяснения по случая, а на този етап тя не е обявена за издирване. По-рано от полицията заявиха, че Марияна Георгиева е неоткриваема.
Колева прогнозира, че е голяма вероятността едномесечният срок на проверката да бъде удължен, тъй като тя касае обследване на множество счетоводни документи, банкови сметки и движенията по тях, и др.

Ще припомним, че Адвокатската колегия в Кърджали бе разтърсена от унизителен скандал, след като подозренията за изчезнали членски и осигурителни вноски паднаха именно върху секретарката им Мариана Георгиева. В колегията са регистрирани 58 практикуващи адвокати. Георгиева е започнала работа в колегията през 2004 г., преди това е била материално-отговорно лице и домакин в Областната администрация в Кърджали.

hard admin

*

Top