Протестиращите: ОЦК и „Бентонит“ родиха най-много милионери от кражби

Най-лъганите хора в Кърджали – бившите металурзи от ОЦК, поведоха на 24 февруари протеста в града край Арда. Стефан Атанасов и другите работници бяха най-активни и при писането на искания, които бяха изпратени до президента Росен Плевнелиев. 10 са най-важните от тях, като вносителите предупреждават, че протестите ще продължат, докато те не се изпълнят.
Броят на депутатите в България да бъде редуциран до 120 човека, като вместо 5-ма, от Кърджали да се избират двама, настояват протестиращите.
Те поискаха да разберат и цялата истина за приватизацията на ОЦК, Бентонит, „Моняк Юг”, „Арда инструмент”, „Орфей”, Формопласт” и другите предприятия.
Бивши работници разкриха пред репортер на 24rodopi, че от предприятията в Кърджали, най-вече от ОЦК, са излезли много „милионери от кражби”, които узаконявали парите в други региони на страната. Кражбите в ОЦК били факт още при първата приватизационна процедура.
В приватизацията на „Бентонит” пък срещу стар багер от Казанлък, на фирмата „Катекс”, били придобити активи за милиони левове, разказа бивш началник на отдел в завода.
 
Още по темата – в новия брой на всекидневника „24х7 Родопи”
 
На снимката:
Металургът Стефан Атанасов води протеста, той прочете и исканията до президента
hard admin

*

Top