Протест до дупка: сряда, от 8 сутринта до полунощ пред НС с бели престилки

IMG_7446Мащабен протест пред парламента, който да започне рано сутринта и да продължи до полунощ, готвят протестиращи на утрешния 3 юли. Призивът е хората да носят бели престилки като символ на “гражданското лечение”, за да излекуват политиката от “мафията” и “сидеровщината”.

Инициаторите се заричат да не си тръгват от жълтите павета, докато исканията им не бъдат удовлетворени. Началният час според публикуваната във Фейсбук информация е 8:00. Така сутрешното “кафе пред парламента” може да продължи и до вечерния #ДАНСwithme, който традиционно започва в 18:30 ч.

Утрешният протест вече бе наречен “кафе плюс вечеря” и набира последователи в социалната мрежа.

Някои протестиращи споделят, че ще ползват ден отпуск, за да посетят демонстрацията. Други призовават в блокадата да се включат и таксиметровите шофьори.

Стана ясно и, че се готви кабинета “Орешарски” да вземе още един заем в размер на около 2 милярда с който правителството ще обслужи интересите на енергийната мафия, предупреди председателят на ДСБ Радан Кънев.

По думите му управляващите не са си направили труда да разчетат ситуацията с публичните финанси.

“През последната седмица от среди в БСП, “Атака” и кабинета се насажда манипулацията, че докато българите протестират,  парламентът върши важна работа за намаляване цените на тока и приемане на социални мерки. Нашият отговор на това е, че се случва точно обратното – докато ние протестираме, се подготвят поредните мащабни кражби в енергетиката през държавния бюджет”, обясни позицията Радан Кънев.

hard admin

*

Top