Проучването: Чиновниците двойкаджии, кметът с оценка „Добър”

53 на сто от кърджалийци не биха сменили кмета на общината, ако зависеше това от тях. Хасан Азис получава оценка „Добър”-3,87 за работата си. Това сочат резултатите от изследването на гражданско сдружение ДНЕС. То е проведено в края на ноември миналата година, като в обхвата му са отразени позициите на 400 жители на общината, подбрани по случаен принцип.
„Среден” 3,24 са поставили анкетираните за работата на Общинския съвет в Кърджали. Администрацията в „Кораба” пък е получила най-ниска оценка.
Според проучването, Кърджали допада за живеене на над половината жители на общината, като най-доволни са пенсионерите, възрастните хора и получилите основно или по-ниско образование. Над 81 на сто обаче не биха се установили в друг град или в чужбина.
Анкетираните са посочили като трите най-основни проблема на града-тези от икономически, социално-икономически и инфраструктурен характер. Според тях спешни мерки трябва да се предприемат в областта на безработицата, ниския стандарт на живот и ниските заплати.
Кърджалийци нямат доверие на местните политици, сочи проучването. Цели 84 на сто смятат, че властта не ги представлява в никаква степен.
hard admin

*

Top