Проф. Михаил Константинов: От Кърджали влизат Лютви Местан, Ердинч Хайрулла, Мустафа Ахмед, Салиха Емин и Цвета Караянчева

5-мата депутати от 9-ти Кърджалийски многомандатен район, които ще влязат в 42-рото Народно събрание са Лютви Местан, Ердинч Хайрулла, Мустафа Ахмед, Салиха Емин и Цвета Караянчева. Това сочат прогнозите на изборния експерт проф. Михаил Константинов.

Той преизчислява за „24 часа” усреднените резултати на социологическите агенции за парламентарни мандати и прогнозира следния резултат: ГЕРБ получава 100 места в парламента, БСП – 78, ДПС – 26, “Атака” – 20, “България на гражданите” – 16.

Проф. Константинов обаче уточни, че истинският резултат на ДПС вероятно ще е с 3-4 мандата повече заради неотчетените в проучванията гласове, които ще дойдат от Турция. Това според експерта ще намали в съответните райони с по един мандатите на ГЕРБ или БСП, а вероятно и на „Атака”. Така че в крайна сметка ДПС ще има 29-30 мандата, прогнозира проф. Константинов.

Ако се сбъдне прогнозата на експерта за 4 мандата на ДПС и един на ГЕРБ в Кърджали, не е изключено и петият в листата на движението – Неджми Али, да стане народен представител. Източници от централата на ДПС разкриха за 24rodopi, че по всяко вероятност Местан ще предпочете да влезе в парламента от Хасково, където води листата.

Други кърджалийци, които са сигурни депутати, са Вежди Рашидов и Димчо Михалевски. Рашидов е трети в листата на ГЕРБ в Пловдив, а Михалевски е водач в Бургас.

Графика:24часа

hard admin

*

Top