Пуйката в съда: Ако мога да легна някъде, батка!

Медици отговарят дали Кирилов може да остане в ареста
 
– Вальо, много ли ти е зле?
– Ако мога да легна някъде, батка!
Този кратък разговор проведоха охранителите в съдебната зала с Валентин Кирилов, наричан Пуйката. Той бе доведен днес превит на две в сградата на съда в Кърджали по искане на адвокатите му. Те настояваха за изслушване на вещите лица, изготвили съдебно-медицинската експертиза в хода на досъдебното производство срещу Кирилов или назначаване на нова такава.
Малко повече от час продължи заседанието в Окръжния съд. Магистратите решиха да бъде назначена нова експертиза, която да посочи страда ли Кирилов и какво е заболяването му. След преглед от медик трябва да бъде установено и дали здравословното състояние на обвиняемия позволява продължаване на наложената му мярка „задържане под стража”. Магистратите ще чакат и отговор на въпроса дали е нужно лечение на Кирилов и евентуално дали то ще може да се проведе в специализирано заведение към следствения арест.
Припомняме, че Районният съд в Кърджали остави в ареста Валентин Кирилов-Пуйката, който е обвинен в опита за обир на обществения трезор в града край Арда, който бе ударен на 3-ти срещу 4 януари тази година. Обвинението подозира Кирилов за тартор на групата, атакувала трезора. Другите съучастници на Пуйката – Росен Драгомиров-Синбад, Славчо Мегеров-Магера, Хубен Митев и Явор Воденичаров-Циката, са извън ареста, като Синбад е под “домашен арест”, тъй като лекува болни бъбреци.
Според защитата на Кирилов, той има двустранна дископатия, бъбречно-каменна болест, както и високо кръвно.
По време на цялото заседание обвиняемият лежеше на една страна.
hard admin

*

Top