Пуйката избира хирург за дисковата херния, под домашен арест е в „Мошино“

Соченият за един от най-добрите касоразбивачи в България Валентин Кирилов – Пуйката, вече се намира в дома си в пернишкия квартал „Мошино”.
Както вече 24rodopi.com писа, Пуйката бе последният от така нар. „Група на Мегера”, който напусна следствения арест в Кърджали. 5-ма бяха арестувани за обира на обществения трезор на улица „Сан Стефано” в Кърджали, извършен в нощта на 3 срещу 4 януари т.г.
Валентин Димитров е под домашен арест в „Мошино” и в момента е пред избор – кой от два лекарски екипа в София да го оперира, разкриха за 24rodopi.com осведомени източници.
На предпоследното заседание на съда в Кърджали Кирилов влезе в залата превит на две. Седмица по-късно адвокатите му, консултирани от бившия прокурор на София Николай Кокинов, издействаха свободата на Пуйката. Той е с променена мярка за неотклонение. Съдебно-медицинската експертиза потвърди, че Кирилов е с тежка форма на дискова херния, която е засегнала нерви и левия му крак.
Дисковата херния, наричана още дископатия, е състояние засягащо гръбначния стълб, при което се разкъсва външния фиброзен пръстен на междупрешленните дискове и това позволява на меката централна част да се деформира и да навлезе в гръбначномозъчния канал, като притисне структурите, които се намират в него. Дисковите хернии обикновено са резултат на износване на дисковете, най-вече при тежък физически труд с често вдигане на тежки предмети.
hard admin

*

Top