Пуйката и Мегера сочени за автори на обира на ПИБ, задигнали 200 000 лева

Свързани с обира на обществения трезор в Кърджали организирали и обира на Първа инвестиционна банка в столицата в сряда, гласи една от версиите за изчезналите 200 000 лева.
Пернишкият бандит Валентин Кирилов-Пуйката стои зад дръзкия грабеж на на клона на ПИБ в столичния кв. “Хаджи Димитър”. Това, според “Телеграф” е една от версиите, по които работят столичните криминалисти. Те продължават разследването и на аудито, което снощи, бе подпалено недалеч от мястото на обира.
Разследващите предполагат, че обирът е извършила бандата на Пуйката, защото именно той умеел да борави толкова дръзко с автомат. За последното Пуйката бе задържан за обира на трезор в Кърджали, но в края на м.г. съдът го пуснал под домашен арест. Неотдавна мярката му била променена в парична гаранция.
За да се отърве от пандиза Пуйката се ожалил, че страда от три болести – двустрнна дископатия, възпаление на бъбреците и високо кръвно. Не се изключва вероятността той да е действал с друг негов авер Славчо Магеров-Магера, също уличен за грабежа в Кърджали, пише Блиц.
Засега единствената следа от бандата е тъмно ауди, намерено снощи в столичния квартал Хаджи Димитър след опит да бъде опожарено. Криминалистите веднага започнаха за го обследват, но до сутринта не са оповестени конкретни резултати.
hard admin

*

Top