Пуйката ляга „под ножа”, Кокинов го „замести” в съда

Бившият прокурор пред репортер на 24rodopi.com: Аз съм само зрител!

Валентин Кирилов, известен като Пуйката, ще бъде подложен на операция от херния, а мярката му за неотклонение бе променена от „задържане под стража” на домашен арест. Това реши състав на Окръжен съд-Кърджали в четвъртък след като се запозна с повторната съдебно-медицинска експертиза, която бе направена на обвинения в опит за обир на обществения трезор в Кърджали. От нея стана ясно, че Кирилов има дискова херния, което заболяване е засегнало нервите и е причинило увреждане на левия крак. Според изготвилия експертизата д-р Йордан Караиванов, на Кирилов се налага хирургична интервенция поради напредналата фаза на заболяването и невъзможността за медикаментозно лечение в специализираното здравно заведение към арестното помещение.
Припомняме, че повторната експертиза бе назначена от окръжните магистрати в Кърджали миналия петък. Тогава Кирилов бе доведен в съда превит на две, а по време на цялото заседание обвиняемият лежеше на една страна.
В четвъртък той не присъстваше на заседанието. В съдебната зала обаче бе бившият градски прокурор на София Николай Кокинов. На въпрос на репортер на 24rodopi.com какво е отношението му по делото, Кокинов отговори: „Аз съм просто зрител. Отношението ми е изцяло положително”.
Кокинов влезе в съда заедно със защитата на Валентин Кирилов.
Както вече писахме, Валентин Кирилов-Пуйката е обвинен в опита за обир на обществения трезор в града край Арда, който бе ударен на 3-ти срещу 4 януари тази година. Обвинението подозира Кирилов за тартор на групата, атакувала трезора. Другите съучастници на Пуйката – Росен Драгомиров-Синбад, Славчо Мегеров-Магера, Хубен Митев и Явор Воденичаров-Циката, са извън ареста, като Синбад е под “домашен арест”, тъй като лекува болни бъбреци.
 
На снимката:
Кокинов и адвокатите на Пуйката излизат доволни от съда
hard admin

*

Top