Пуснаха подписка „Нов чорбаджия иска да заграби земите ни“

Кърджалийци, които стопанисват земи в района на бившето млекопреработвателно предприятие „Сердика”, пуснаха подписка, с която искат намеса на прокуратурата срещу лица, „заграбили имотите им”.

Те твърдят, че повече от 30 години ползват земи в квартал „Възрожденци”, между блокове 2 и 17, а сега дошли да ги заплашват, че трябвало да освободят терените.

„Преди 6 години от Община Кърджали ни бе обещано, че ако тези имоти се обявят за продан, ние ще ползваме предимство. Такава процедура не е правена, не е обявявано никъде. Напоследък тъмни субекти ни казват, че трябва да напуснем, защото това е чужда частна собственост. Искаме прокуратурата да ни защити, но първо да установи дали е вярно, че е извършена порочна заменка”, заявиха днес ползвателите на земите.

Подписката е подкрепена и от живущи в близките блокове, които пък са против „поредното кичозно строителство”, което щяло да започне.

„Теренът е с дължина около 600 метра и с ширина към 60-70 метра. Някои имат гаражи тук, други – градинки. Явно някой пак е направил заменка”, заявиха протестиращите.

 

Още по темата – в понеделник във всекидневника „24х7 Родопи”

hard admin

*

Top