Пчеларовски родове се събраха за 4-ти път

Пчеларовски родове, разпръснати из страната, се срещнаха на селищен събор за 4-та поредна година. Инициативата под наслов „Добре дошли в родното село” се организира с материалната и морална подкрепа на Община Черноочене и Сдружение „Възраждане на Пчеларово”.

Веселбата започна в 10,30 часа с поздравление от кметският наместник Маргарита Стойкова, кмета на Община Черноочене Айдън Осман и председателя на Сдружение „Възраждане на Пчеларово” Красимир Димитров.

В словото си кметът на общината Айдън Осман поздрави присъстващите за това, че пазят жива връзката между пчеларовските родове. От своя страна Красимир Димитров благодари на Община Чернооочене, фирмите и други физически лица за оказаната материална и морална подкрепа за организиране на срещата-събор.

И този път организаторите се бяха постарали с участието на различни формации, денят да бъде наситен с позитивни събития.

Особено впечатление сред присъстващите направи изявата на групата за автентичен фолклор към местното читалище „Иван Буюклиев 1926″, прочула се като Златните пчеларовски баби, заради златните отличия от надпяванията в Копривщица.

Центърът на чернооченското село се изпълни с хора. За пръв път от много години насам толкова много детски смях се чуваше из селото. Имаше сергии с разнообразни стоки, скари с кебапчета, кюфтета и пилета.

Веселието продължи до късно с музика. На народното хоро се захванаха десетки бивши и настоящи пчеларовци и съседи от други чернооченски села.

Исмет ИСМАИЛ

hard admin

*

Top