Първан Секиранов: В общините Черноочене, Ардино, Крумовград и Кирково все още бедстват

Обстановката в бедстващите районни в Смолянска и Кърджалийска област остава сериозна, заяви Първан Секиранов, директор на Дирекция „Оперативни дейности” към Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” (ПБЗН), цитиран от радио „Фокус”.
„На дадени места снегът и пътищата са почистени, но започва топенето и това създава други предпоставки за дискомфорт на населението. Все още има населени места, до които няма пълен достъп, но им е осигурена доставката на храни и лекарства”, обясни Секиранов.
Според него се работи по осигуряването на достъпа и електрозахранването на хората в Кърджалийска област и Смолянска област. „В област Кърджали е отменено бедственото положение, но в отделни общини в областта, все още не е отменено”, допълните Първан Секиранов. По думите му няма информация за бедстващи хора. „Там, където се получава информация за бедстващи хора и в Смолянска и Кърджалийска област хората вече са намерени и са им оказани необходимите грижи”, заяви той.
Бедствено остава положението в общините Кирково, Крумовград, Ардино и Черноочене.
Обявен е жълт за код в четири области на страната – Смолян, Пазарджик, Пловдив и Кърджали заради снежни превалявания, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.
В Смолян, Пазарджишко и Пловдивска област се очакват валежи, в повечето места до 10-15 л/кв.м, на отделни места и до 20-30 л/кв.м, с допълнително нарастване на снежната покривка. В Кърджали на повечето места ще превалява до 10-15 л/кв.м, но на отделни места и до 20-30 л/кв.м. Над около 900 м -1000 м дъждът ще преминава в сняг.
24rodopi.com
На снимките:
Разчистват пътя Кърджали – Хасково в района на Черноочене
Аварирал стълб край пътя за Боровица
hard admin

*

Top