Първи митинг за Избори`2013: В неделя, пред паметника на Левски, срещу Ася Петрова

Първият митинг в Кърджали, свързан с Избори`2013, ще се проведе пред паметника на Васил Левски в неделя от 12 часа. Организатор е формацията ГОРД на евродепутата Слави Бинев.
„Против сме прокурор Ася Петрова да ръководи звеното, което ще следи законността на изборите. Тя е зависима, назначение е на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Тя не може да контролира законността на изборите. Поканили сме както гражданството, така и всички политически сили, които имат опасения за законното провеждане на парламентарния вот”, съобщиха от кърджалийската организация на ГОРД.
На площад „Революция”, както кърджалийци вече наричат пространството пред паметника на Левски, ще говорят главният секретар на ГОРД Слави Георгиев и други лидери на формацията.
Заместник-главният прокурор Ася Петрова, която до скоро наблюдаваше делото за серия убийства, наречено от бившия вътрешен министър Цветанов “Килърите” ще оглави националното междуведомствено звено, което ще следи за законността на изборите. Това стана ясно при подписването на съвместна заповед между главния прокурор Сотир Цацаров, министъра на вътрешните работи Петя Първанова и председателя на ДАНС Константин Казаков, с която се определят всички необходими мерки за законността при провеждането на изборите.  Подобен документ се подписва преди провеждането на всички избори и с него се уреждат взаимодействието между институциите.
“В изборния ден и в двата дни преди датата на вота ще има дежурни прокурори, които да разглеждат сигналите, свързани с изборния процес. Те ще трябва да се произнасят в рамките на 24-часа по жалбите и сигналите, които са получили”, обяви Петрова, след като беше представена от главния прокурор Цацаров.
Друг член на звеното ще е главният секретар на МВР Калин Георгиев.
hard admin

*

Top