Първо в 24rodopi: Сменят директора на фонд „Земеделие“ Васил Костов

Сменят директора на областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие” в Кърджали Васил Костов, фаворит за поста е дама с голям опит в ресора, съобщиха за 24rodopi.com отлично осведомени източници. Изненадващо тя изпреварва бивш служител на фонда, който бил отстранен от работа по времето на ГЕРБ.
Новият шеф ще бъде обявен след провеждане на конкурс. От 27 януари се приемат документи, като последният срок е 3 февруари.
Земеделският директор ще получава заплата в размер на 1 000 лева.
Директорът на фонд в Кърджали изпълнява дейности свързани с административно – стопанското управление и контрол на Областна дирекция – гр. Кърджали. Организира, координира и контролира цялостната дейност по предоставяне на информация за дейността на фонда, условията, критериите, изискванията и документите, необходими за финансово подпомагане на земеделските производители в региона.

Новият директор трябва да е магистър и да има 7 години професионален опит. Предпочитаните специалности, по която трябва да е придобито образованието (една от изброените) са право, икономика и технически науки.
Кандидатите ще решават тест, като получилите най-добри оценки ще бъдат допуснати на интервю.
На предишния конкурс имаше 6-ма кандидати, които Костов (на снимката) победи със сериозна преднина.

Кой ще оглави дирекцията, базирана на ул. „Миньорска” №4 – четете по-късно само в 24rodopi.com

hard admin

*

Top