Първо в 24rodopi.com: Бойко Борисов и Лютви Местан пият кафе заедно в Кърджали!? Борисов видя щъркел и си махна мартеницата на брега на язовира

Бойко Борисов и Лютви Местан ще пият кафе в Кърджали. Това ще стане в 16.30 часа в заведение на местни лидери на Демократи за силна България. То се намира на бул. “България”, в съседство на обраната наскоро „Уникредит Булбанк”.
Бойко Борисов потвърди новината. Негова била идеята да пият кафе с лидера на ДПС, като по този начин двамата щели покажат, че в Кърджали няма етническо напрежение. Борисов бил впечатлен от това, че в продължение на 10 години на 3 март кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, енорийският свещеник Петър Гарена и районният мюфтия Петър Гарена пият кафе.
Заради кафето с Местан, Борисов щял да отпътува по-късно от Кърджали. Мислел е да си тръгне по-рано от семинара на ГЕРБ, за да гледа мача “Левски” – “Ботев”.
Борисов смятал да повдигне въпроса за състава на ЦИК. От ДПС пък разкриха, че Местан има готовност да реагира на подобно искане, но щял да настоява президентът Росен Плевнелиев и депутатите на ГЕРБ да се коригират и в ЦИК да има още един представител на движението.

Вижте какво отговори Лютви Местан – тук

Борисов и Местан разговаряха на 4 очи, лидерът на ГЕРБ остана без турско кафе – тук

hard admin

*

Top