Първо в 24rodopi.com: Задържаха убиеца на Ахмед Кадир! Килърът е комарджия, искал парите на гурбетчията от Синделци

Комарджия е убил във Франкфурт на Майн гурбетчията Ахмед Кадир от село Синделци.
„От полицията съобщиха, че Ахмед е бил убит без да се е забърквал в нечисти дела. Просто на 15 юли е бил на неподходящо място с неподходящ човек. Арестуваният за убийството е гастарбайтер от турския град Аксарай. Работникът помолил Ахмед да го закара до метростанцията. Там вероятно се опитал да му открадне парите,  а после го убил. Арестуваният е имал големи борчове, заклет комарджия е”, поясниха пред 24rodopi.com близки на убития на 15 юли т.г. нашенец.
Както вече 24rodopi.com писа, 38-годишният Ахмед Кадир издъхна на 15 юли, към 20.30 часа българско време, след множество прободни рани с нож. Трагедията се е разиграла във Франкфурт на Майн, в квартал “Калбах”, близо до спирка на метрото.
Жертвата и убиецът са се намирали в автомобил с българска регистрация на паркинг. Между тях в купето е избухнал скандал, прераснал в смъртоносна схватка с фатален изход, сочат първоначалните данни от разследването.
Около 400 души се сбогуваха с убития в Германия гурбетчия. Ахмед Кадир бе погребан в родното си село Синделци в съботния 19 юли.
Преди година Ахмед купил жилище за семейството си в Диценбах, предградие на Офенбах. От около 10 години той работел в Германия, като в началото превозвал пътници  между Родопите и Западна Европа. През последните две години се занимавал с разносна търговия в района на Франкфурт.
От 2013 година при него заживели съпругата му и двете им момченца – на 4 и 7 години. Ахмед имал и 13-годишна дъщеря от предишен брак.
24rodopi.com

Гастарбайтерът Джейлан намушкал Ахмед Кадир заради 12 000 евро, случаен минувач снимал убийството – четете тукhard admin

*

Top