Пътник №1 през Маказа отнесе пробация и 100 лева глоба

Един мъж от Кирковско се прибра от Гърция, минавайки през все още затворения проход Маказа, вместо да заобиколи през ГКПП Златоград, заради което изпита цялата строгост на закона.

„Признавам се за виновен по това обвинение. Знам какви ще са последствията от сключеното споразумение. Ще изтърпя наказание „пробация” с пробационни мерки за срок от шест месеца и глоба в размер на 100 лева”, това заяви първият пътник №1 през Маказа.

Ю. Ю. се отказа от съдебното разглеждане на делото по общия ред и подписа споразумение с прокуратурата, за да не понесе по-тежко наказание.

Освен признанието на Ю. Ю., за присъдата си съдът е взел предвид и факта, че с престъплението не са причинени имуществените вреди.

Безработният родопчанин е признат за виновен за това, че на 18 май т. г. в района на 35-та гранична пирамида – прохода Маказа, землището на село Лозенградци, влезнал през границата на страната от Гърция, без разрешение на надлежните органи на властта. За престъплението му е наложено наказание „Пробация” с пробационни мерки: “Задължителна регистрация по настоящия адрес” за срок от  6 месеца, с периодичност два пъти седмично и “Задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от  6 месеца и “Глоба в размер на 100 лева в полза на държавата.

Ще припомним, че Гърция обеща до края на юли пътят Комотини – Маказа за бъде готов за експлоатация. Очаква се Атина и София да насрочат дата за откриване на ГКПП Маказа през август.

 

На снимката:

Пътят към Маказа откъм Гърция, юли 2013-та

hard admin

*

Top