Пътно управление осъдено да плати 1 000 лева за дупка на пътя край Бенковски

Агенция „Пътна инфраструктура” ще плати близо 1 000 лева обезщетение за нанесени вреди при пътен инцидент край село Бенковски, предизвикан от голяма дупка на пътя.
Водачът М. Е. М. управлявал лекия си автомобил в дъждовно време по пътя Бенковски – Дрянова глава, на територията на община Кирково. Колата попаднала в дупка на пътното платно в резултат на което са повредени предна и задна леви гуми с джантите. След възникването на ПТП е съставен протокол от полицай, а в последствие застрахователна компания заплатила на водача обезщетение по застраховка „Каско” сумата в размер на 842.25 лв., като са били изразходвани и 15 лв. обичайни разходи за оценка на настъпилите щети. Инцидентът е възникнал на 5 май 2012 година.
Застрахователната компания е осъдила Агенция „Пътна инфраструктура”, представлявана от директора на Областното пътно управление в Кърджали, да й изплати 857 лева и 25 стотинки.
„Областното пътно управление са виновни. В този период в района имаше много дупки. Странното е, че малко след Бенковски, където започва област Смолян, дупките бяха закърпени, а при нас бяха заплаха за пътуващите към граничния пункт „Златоград”, заявиха за 24rodopi.com свидетели на инцидента.
Директорът на Пътното управление в Кърджали обжалвал решението на Районния съд, като твърдението на ответника е, че вината е на шофьора и не е доказано, че огромната дупка на пътя е причина за инцидента.
Окръжният съд потвърди вчера решението, като добави и още 120 лева съдебни разноски.
По делото са разпитани свидетели, извършена е и експертиза.
hard admin

*

Top