Работа по тъмно: Шофьор без книжка обърна трактор в дере! Актове за водач и пастир след блъснато говедо на пътя

Шофьор без книжка е пострадал при произшествие извън пътната мрежа, в землището на село Голям Девесил, съобщиха от полицията. Около 21,30 часа в понеделник в гориста местност 46-годишният Й.М. управлявал нерегистриран колесен трактор, при маневра загубил контрол над машината и се преобърнал в дере. При произшествието пострадал водачът, който е бил транспортиран до Центъра за спешна помощ в Кърджали и настанен за лечение в интензивното отделение. От шофьора е взета кръвна проба за химически анализ.
В 19,15 часа в понеделник по пътя Момчилград-Кърджали водачът на “Фолксваген” С.Х.(36) се движил с несъобразена скорост и блъснал крава на пътното платно. Тестът за алкохол на шофьора е с отрицателен резултат. На него и на собственика на животното са съставени актове.
В РУ-Кърджали се извършва проверка срещу И.Х.(31) за управление на автомобил, без водачът да има това право, съобщиха от полицията. Мъжът се движил с “Мерцедес” и бил спрян на бензиностанция в Кърджали. При извършена справка се изяснило, че шофьорът е лишен от правоуправление и в срока на изтърпяване на наказанието два пъти е бил наказван за управление на МПС.
hard admin

*

Top