Работници събориха цялата ограда на ЦДГ „Чайка“, разчистват терена

Работници са съборили част от наклонената оградна стена на ЦДГ „Чайка” рано тази сутрин, за да не възникнат инциденти. Това съобщи за 24rodopi.com Мухаррем Мухаррем,зам.-кмет на Община Кърджали. Заради ранния час, живеещите на улица „Металург” и съседните улици, не са забелязали аварийната група, твърди кметът. По-късно групата събори цялата компрометирана стена. Ръководството на „Чайка” било сезирало Общината за опасната оградата.
Както вече 24rodopi.com писа, в нощта срещу петък се срути стената на ЦДГ „Чайка” на улица „Металург” 8 в Кърджали. Живеещи в близост алармираха 24rodopi.com в 7.30 часа. „Снощи, към 21.00 часа, стената си беше на място. Опасно наклонена, но не и паднала”, казаха те.
Работниците сгафили, като са напуснали обекта, без да го обезопасят. Два часа по-късно те се върнали, за да премахнат цялата  стена и да разчистят терена.
“Общината явно е изпратила строителна група, но тя е дошла не в четвъртък, а е отложила дейностите по остраняването на опасния бетон за петък. Т. е., оградата е бутната след като вече е е паднала”, категоричните са местните жители.
24rodopi.com
hard admin

*

Top