Разкриха канал за дрога в Крумовградско

Канал за производство на дрога разкриха крумовградски полицаи. В съвместна акция заедно с Районна прокуратура в Крумовград са задържани двама мъже – 27-годишен от Странджево и 32-годишен от Качулка.

52 сухи стръка марихуана, 365 грама суха листна маса от същия наркотик, 2 пушки с оптичен мерник, газов пистолет с 4 патрона и 15 бойни малокалибрени патрона са открити при претърсване в дома и двора на 32-годишния Н.Х. от крумовградското село Качулка.

На пресконференция директорът на ОД на МВР в Кърджали комисар Валери Баранов заяви, че проведената специализирана операция е сериозен удар срещу разпространителите на наркотици на територията на община Крумовград.

32-годишният мъж е проверяван и за бракониерство, извършвано с иззетото оръжие от дома му. По време на акцията в четвъртък на оградата в двора на къщата в Качулка полицаите откриват 35 стръка от дрогата, сложени да съхнат. В дома на различни места намират още 365 грама суха листна маса. Направените наркополеви тестове са потвърдили вида на иззетия наркотик и срещу Н.Х. се води разследване в рамките на досъдебно производство за незаконно отглеждане и съхранение на наркотични вещества и незаконно притежаване на оръжие.

Спецакцията под ръководството на комисар Валери Баранов започнала в сряда през нощта, когато при извършено претърсване в дома на Д.Х./28/ от село Странджево криминалистите открили половин килограм марихуана. Претърсванията са продължили в село Котлари, където от дома на 69-годишния Х.М. са иззети 23 кг сух тютюн и самоделно устройство за рязане на тютюн. Пред полицаите човекът заявил, че го е нарязал за собствена употреба. Но такова количество ще му стигне да пуши до края на живота му, коментира прокурорът на Крумовград Любослав Бояджиев. Човекът не е задържан в ареста, защото има здравословни проблеми.

За акцията съвместна пресконференция дадоха прокурорът на Крумовград Любослав Бояджиев, директорът на ОД на МВР в Кърджали комисар Валери Баранов и началникът на полицията в Крумовград главен инспектор Зекир Балджъ Снимки: Мехмед РЕДЖЕБ

Двамата наркодилъри са следени близо месец. Този от Качулка е произвеждал канабиса и го продавал на мъжа от Странджево. Това сочат предварителните разследвания. Тепърва връзката между двамата мъже ще

се разплита и доказва.

Всички протоколи от полицейската акция са внесени в Районния съд в Крумовград. Ще пледираме двамата да получат сурови наказания по закона, каза прокурор Бояджиев.

Притежателите на дрогата и оръжието са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Крумовград.

Припомняме, че в началото на декември със заповед на министър Цветан Цветанов за началник на полицията в Крумовград бе назначен главен инспектор Зекир Балджъ. Основните цели, които му бяха поставени от директора на ОД на МВР-Кърджали комисар Валери Баранов, бяха противодействието срещу разпространението на наркотици.

Спасов

*

Top