Разпитват Доган дали познава Енимехмедов, 5 години затвор грозят нападателя

На Октай Енимехмедов, който по време на Осмата национална конференция на ДПС вчера насочи пистолет срещу Ахмед Доган, ще бъдат повдигнати обвинения по чл. 325 за хулиганство и по чл. 144 за закана за убийство по Наказателния кодекс.

Това съобщи на извънредна пресконференция Борислав Сарафов, заместник главен прокурор на България.

Наказанието за хулиганство, което граничи с цинизъм, предвижда до пет години лишаване от свобода, а санкцията при закана за убийство – до шест години затвор.

Заключението от съдебно-медицинската експертиза показва, че при произвеждане на изстрел от този тип оръжие, независимо от дистанцията, телесните повреди не могат да доведат до увреждания с евентуален смъртен изход, посочи Сарафов.
По думите му – използваният пистолет е предназначен за стрелба с газови и сигнално звукови патрони калибър 9 мм, а пълнителят на пистолета е технически неизправен, но способен да произвежда изстрели.
Два от патроните са сигнално-звукови, а третият патрон е стандартен газов с раздразващо вещество. Тези боеприпаси се явяват технически неизправен инструмент, по смисъла на закона, отбеляза зам.-главният прокурор.
Той добави, че е назначена и фототехническа експертиза, чието заключение ще е готово днес.
Ахмед Доган също ще бъде разпитан от прокуратурата, заяви Сарафов.
След края на всички експертизи и проверки, ще бъде решено дали да бъдат повдигнати и обвинения на присъстващите на конференцията, които нападнаха Октай Енимехмедов, посочва радио Фокус.

hard admin

*

Top