Расим Муса щял да бъде учител в Турция, но направил кариера в ДПС

След Доган ДПС ще се отвори“, твърди бившият кмет на Кърджали

 

Расим Муса имал желание да се пресели в Турция и най-вероятно щял да работи като учител в изселнически квартал. След създаването на ДПС той решил да остане в родния край и да се бори за правата си.

Това става ясно от интервю на бившия кмет на Кърджали Расим Муса в софийския вестник „Преса”.

„Това беше веднага след смяната на имената на българските турци и последвалата „голяма екскурзия”. Аз бях освободен от работа като желаещ да замина за Турция. Тогава беше учредено ДПС. Не бях на учредителната среща, но участвах доста активно след това. Времената бяха такива – търсехме правата си да изповядваме свободно своята религия, да носим рождените си имена, да бъдем равнопоставени с всички български граждани. Тогава бяхме разкъсани – едната част в Турция, другата тук. Лично в себе си аз бях решил, че тук трябва да се борим за човешките си права”, твърди Муса, който в момента оглавява групата съветници на ДПС в Кърджали.

Той не е разочарован от политиката. „Не, точно обратното. Затова за мен е изключително важно човек да има активна позиция, да участва в политиката и да търси реализация на своите идеи, да търси по-добро развитие за своето родно място, за своите приятели и близки, за своята държава”.

„След Доган ДПС ще се отвори”, посочва Расим Муса.

hard admin

*

Top