Рашидов: Не е важно колко мюсюлмани ще станат зам.-министри, важна е отворената от Борисов врата и краят на капсулацията!

“По-важното не е бройката министри, за които всички се хващат, а това, че за първи път един лидер отваря вратите си, казвайки, че в правителството трябва да има повече хора от малцинствата, стига тези хора да са умни с образование и талант. 25 години ние живяхме в капсулация и нито една партия не прие българските мюсюлмани като равнопоставени граждани в своите редици”, коментира Вежди Рашидов обещаните от Бойко Борисов 10 зам.-министерски кресла на мюсюлмани.
“В следващото правителство трябва да има поне 10 зам.-министри мюсюлмани и ако ГЕРБ спечели 121 депутати, това ще бъде факт”, това заяви Бойко Борисов в населенето с българомохамедани джебелско село Припек.
„Аз негър ли съм, патагонски гражданин ли съм, какво съм? Аз съм турчин, но съм роден в България и съм български гражданин. Докато сме такива, няма национализъм”, коментира пред Нова телевизия Вежди Рашидов. „Трябва да се радваме, че се появи политик, който ясно и точно артикулира – свещено право е изборът на вяра, родина и майка. Тогава нека и медиите да не противопоставят българските граждани”, допълни той.
“ДПС трябва да се отвори и към граждани от българския етнос. Полуизродени националисти се опитват да диктуват мнение, но то е под нивото на интелигентните хора”, коментира още почетният гражданин на Кърджали.
24rodopi.com
hard admin

*

Top