Рашидов: Първи разбих „бастиона на Доган“! ЦИК: Първи беше Пламен Иванов, БСП също е печелела мандати

„Опитвам се да съм над нещата. Не може обаче да си над нещата, когато забиват нож в гърба ти”, заяви в предаването “На светло” по Нова телевизия депутатът от ГЕРБ и бивш министър на културата Вежди Рашидов по повод публикация на в. “Телеграф”, в която се твърди, че килията, в която е държан Васил Левски в някогашния конак, е унищожена по време на ремонта, който бе разпореден от предишното ръководство на Министерство на културата.
“Това е много мръсен удар. Вестниците на Делян Пеевски 4 години правеха метани на ГЕРБ. Не разбирам защо, когато правеха това, единственият под обстрел бях аз. Моята биография не е от вчера. 4 години едни хора се опитват да направят новия ми образ – наричаха ме алкохолик, курвар, доносник и какво ли не. Но да ме противопоставиш на Левски вече е много долно. Ако беше доказано, че това е килията на Левски, щях да бъда първият човек, който ще направи проект за възстановяването им. С това цели дискредитирането ми. Не могат да преживеят, че бях първият, който разби бастиона на Доган в Кърджали на избори. Явно се опитват да ме изкарат от политиката”, заяви Рашидов.
“Знам кой започна да купува медии. Това се случи в сараите в “Бояна”. 90% от медиите са в ръцете на един човек. Те се превърнаха от четвърта в първа власт. В България има опасност от диктатура. Словото е силно нещо, то е по-силно от куршум. Това нещо се превърна в килърство и накрая ще съсипе всичко в България”, каза още бившият министър на културата.
Той отрече ГЕРБ да стои зад студентските протести. “Нека да спрем да очерняме тези деца. Те искат нов морал. Българинът трябва да се научи, че трябва да има кауза. Трябва да си отговорим на въпроса искаме ли  повече да живеем така, или не искаме”, посочи Рашидов.
Ще припомним, че Рашидов бе мажоритарен кандидат за депутат от Кърджали през 2009 година, но бе сразен от Ахмед Доган. Творецът стана народен представител с пропорционалната листа на ГЕРБ, за която гласуваха над 18 000 човека. Този резултат бе постигнат в Кърджали преди 8 години, но системата за разпределение на мандати не позволи Данаилов да стане депутат от Кърджали. Тази година ГЕРБ също спечели един мандат.
„Червени мандати” в Кърджали е имало и в зората на демокрацията, но от ЦИК припомнят, че големият пробив срещу ДПС е от СДС и Пламен Иванов. През 1997-ма той спечели депутатски мандат, а след още 2 години номинираните от него кандидати за кметовете спечелиха изборите в Кърджали, Момчилград и Кирково.
 
На снимката: Пламен Иванов обяснява на Екатерина Михайлова как се печелят избори в смесените региони. „Ние спечелихме депутатски мандат и три общини в Кърджалийско. Ще минат десетилетия, докато някой повтори това”, твърди Иванов.
15 години по-късно няма политическа сила, която да се е доближила до постижението на СДС и Иванов. През 2009-та ГЕРБ спечели мандат заради харизмата на Бойко Борисов.
hard admin

*

Top