Регионален шеф на дрогата "командировал" мъжа и жената в Комотини, за да стъпи на наркопазара в Северна Гърция?

Първите арестувани наши наркопласьори на ГКПП „Маказа – Нимфея” вероятно са пратени от регионален отговорник в Южна България, за да стъпят на пазара в Комотини. По тази версия работи местната полицията.
Мъж и жена бяха задържани при опит да вкарат в Гърция наркотици за около 7-8 хиляди лева, които в Комотини можели да се пласират за близо 7 хиляди евро. Ако пък кокаинът се разреди, печалбата щяла да бъде много по-голяма. Автомобилът на нашенците бил претърсен с помощта на специално обучено куче.
41-годишен мъж и 33-годишна жена от България са арестувани при опит да преминат през граничния пункт Нимфея, натоварени с всякакви видове наркотици, фалшиви банкноти и една дървена бухалка, се казва в съобщението на полицията. Те са задържани от полицейските служители от Отдела за борба с наркотиците в Комотини.
Двамата са имали намерение да внесат наркотици от България, пишат колегите от “Български новини”. Автомобилът им е бил претърсен с помощта на специално обучено куче. На различни места са намерени грижливо скрити 35 опаковки с кокаин с общо тегло 54,4 грама, седем опаковки с хероин с тегло от 18,4 грама, 15 хапчета екстази, електронна везна и дървена бухалка с дължина 50 см.
Мъжът и жената са арестувани на 26 септември и при претърсването у тях са намерени още фалшива банкнота от 200 евро, оригинална банкнота от 200 евро и 223 лева, които са иззети заедно с шест мобилни телефона и автомобила.
И двамата ще бъдат съдени за трафик на наркотици в Гърция, трафик на фалшиви банкноти и незаконно притежание на оръжие.

Вероятно мъжът и жената доставят дрога за някой от регионите в близост до границата. Ако голям играч е искал да стъпи в Комотини, пратката щяла да е много по-голяма, гласи още версията на отдела за борба с наркотрафика в Комотини.

—————————————————————–
Посрещнете 8-ми декември със sпециална оферта за всички студенти в хотел Рила

hard admin

*

Top