Рекорд в Кърджали: Поривите на вятъра достигнаха 34 метра в секунда

Най-силен е вятърът в Кърджали – средната му скорост е 28 м/сек., духа югозападен вятър с пориви до 34 м/сек. Това сочат данните на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН) към 17 часа.

„Има паднали дървета, табели, наклонени рекламни материали, най-вече по улиците „Екзарх Йосиф” и „Васил Априлов” в Кърджали. На ул. „Екзарх Йосиф” има паднали дървета, едно от които е затиснало автомобил. Нанесени са материални щети, няма пострадали. На блок „Ракета” има рекламно пано, което частично е отстранено поради наклон, премахнато е екранно табло в двора на църквата „Св. Георги”, съобщи областният управител Иванка Таушанова.

В Ардино има частично отнесен ламаринен покрив на къща.

„Очакваме през нощта силата на вятъра да се увеличи”, каза Таушанова. Отправени са предупреждения към дежурните в общините, гражданите са информирани да предприемат необходимите мерки: да държат плътно затворени прозорците и вратите, да приберат падащи предмети от терасите, ако има не добре залепени рекламни материали – да бъдат предприети мерки за обезопасяване.

hard admin

*

Top