Рекорд! 2 500 лева за кв. м. на пазара, и то при опорочени търгове

Противно на твърденията, че Пазарът на производителите е губеща инвестиция, в района на тържището в Кърджали кв. метър търговска площ достигна 2 500 лева. Това се случи по време на последната скандална продажба на павилиони, които са в съседство на масите за продажба на плодове и зеленчуци.
Търговските обекти, които са с лека метална конструкция, са с площ от 14 до 31 кв. метра. Най-скъпо продаденият павилион е за около 60 000 лева.
От търга е ощетена Община Кърджали, защото неправомерно до участие не са били допуснати кандидат-купувачи. Така за някои от обектите е имало само по един участник и странно в плика с офертата за тайно наддаване посочената цена била само с 200 лева над първоначално обявената.
Както вече 24rodopi.com писа, апетитни павилиони в района на Пазара на производителите в Кърджали са продадени при грубо нарушение на правилата. Дългогодишни търговци, които са участвали в търга, се жалват, че подали документи за участие в търга с тайно наддаване, но назначената от ръководството на дружеството „Пазар на производителите”  не ги допуснала под странен претекст. Кандидатите за павилионите внесли депозит по банковата сметка на тържището в понеделник сутринта, а не в … почивния неделен ден.
„Или има далавера, или тези от комисията не знаят законите в тази държава. Когато последния ден, посочен в тръжната документация, е неделя, тогава за последен се счита понеделник. Настояваме да има ново класиране. Това са най-желаните търговски площи в последната година в Кърджали. Прокуратурата и икономическа полицията трябва да провери как е проведен търгът. Как така печели участникът, който за обект, обявен за 40 000 лева, в плика е писал само 200 лева отгоре. Явно е знаел, че конкурентите ще бъдат изхвърлени в последната минута от комисията. Кажете ни, че предварително не са раздавани комисионни и ние ще се замислим дали да ви повярваме”, заявиха търговците.
hard admin

*

Top