Религия вместо интернет!? 50 деца започнаха курсовете по Коран в Ардино

Гюнер ШЮКРИ
За поредна година над 50 деца от община Ардино изявиха желание да се включат в организираните от Главното мюфтийство летни курсове за изучаване на Свещения Коран и исляма. Това съобщи Ерхан Реджеб, наместник-мюфтия на Районното мюфтийство в Кърджали. Малчуганите са на възраст от 8 до 14-годишна възраст. Те ще бъдат обучавани в джамиите от местните имами. Курсове се провеждат в Ардино, кв. „Диамандово”, Бял извор, Жълтуша и Падина. По време на курса децата изучават основите на мюсюлманската вяра, отслужване на молитва (дуа), правилата за четене на арабски език и как да четат езан. Организират се забавни и спортни мероприятия. Занятията се провеждат всеки делничен ден от 10 до 12 часа, сподели Ерхан Реджеб.
11-годишната Арзу Шенол от Ардино за втора поредна година се включва в летните Коран-курсове. „През лятната ваканция вместо да седя цял ден пред компютъра вкъщи, тук изучавам основните познания за мюсюлманската религия”, казва тя.
Курсовете ще продължат до края на август, а в началото на септември всички завършили успешно ще се явят на регионално състезание, като победителите в него ще участват на Националното състезание, където ще мерят сили с най-добрите ученици от цялата страна. 
hard admin

*

Top