Ремзи Осман в Барутин: Агенти на ДАНС потискат хората в Родопите

Служители на ДАНС са разпитвали активисти на ДПС, присъствали на възпоменателния митинг в доспатското село Барутин. Това съобщи от трибуната при честването на годишнината от Възродителния процес бившият депутат Ремзи Осман. „Офицери от  ДАНС сплашват хората след всеки митинг за Възродителния процес в Барутин”, каза Осман. Той призова местните, ако бъдат сплашвани отново с въпроси от ДАНС, да ги съдят.
„Не може тези специални служби да потискат хората в Родопите. След всеки митинг заплашват хората тук. Апелирам ръководството на ДАНС да не тръгват да заплашват хората, защото и нашето търпение има граници. Знам, че след митинга миналата година са ви привикали от ДАНС. Българският парламент прие с единодушие Декларация, осъждаща Възродителния процес и всяко поведение на ДАНС в нарушение на тази декларация е престъпление. Вие имате право да осъдите представители на ДАНС, ако действат в разрез с парламентарното решение”, заяви Осман.
„Убеден съм, че това не е политика, като идея на първите отгоре. Някой според мен си е превишил правата долу”, каза още Осман. По думите му имало случаи на привиквани хора след митинг „само затова, че са поставили въпроса да влезе Възродителния процес в учебниците, или да се каже, че е помак или, че е присъствал на митинга”. Осман заяви, че като адвокат ще заведе дело срещу ДАНС, ако му се оплачат хора, че са разпитвани след този митинг.
hard admin

*

Top