Ремзи Осман – кандидат за депутат от област Благоевград?

Ахмед Доган и Лютви Местан умуват дали да не предложат Ремзи Осман за кандидат-депутат от Благоевградски многомандатен избирателен район, където ДПС се надява да спечели 3 мандата. Това разкриха за 24rodopi източници от централата на партията.
Ще припомним, че Ремзи Осман, който има 23 години стаж като народен представител от Кърджалийско, бе единствената номинация на община Черноочене за предстоящите избори. Днес той бе гост на тържествата по случай 40-годишнината от Възродителния процес и Корнишките събития.
Ремзи Осман призова жените в Корница да не свалят традиционните си дрехи, защото с тях са най-красиви. Той произнесе едно от най-емоционалните слова по време на митинга.
През 1973 година милицията потушава бунта на местните жители, обявили се в защита на религията и имената си.
„Срещу мюсюлманите в България и днес се провежда възродителен процес, те имат проблем с правата. Сегашното управление докара хората до самозапалване и до избиване на семейства. Такава мизерия не е била никога, а наскоро обявиха, че пак искат да управляват със същия премиер. Разбира се, че няма да им позволим това да се повтори. Има само една партия, която може да ви защитава”, тези думи се чуха от трибуната, на която бяха официалните гости на възпоминанието.

Акцент в словото на Осман бяха ограничените права на мюсюлманите в България. Хората в смесените райони са били подложени на терор от досегашната власт, отбелязаха и другите оратори, сред които не бяха Ахмед Доган и Лютви Местан

hard admin

*

Top