Решението на Бойко Борисов: Цвета Караянчева влиза в Топ 5 на ГЕРБ

Бойко Борисов почва пълна чистка в ГЕРБ и ще разчита на нови фигури, които да му помагат при взимането на решенията, като сред тях е и кърджалийката Цвета Караянчева.

На мястото на Искра Фидосова и Цветан Цветанов той ще сложи четирима души. Новите играчи, които ще наследят Цветан Цветанов ще са ексшефката на бюджетната комисия Менда Стоянова и зам.-председателят на групата на ГЕРБ Цвета Караянчева. В юридическата част тежестта ще пада върху Цецка Цачева и бившият областен на София Данаил Кирилов, пише “168 часа”.

Борисов се е видял в чудо, защото двамата му най-доверени хора – Цветан Цветанов и Искра Фидосова, събраха прекалено много негативи. Сега Борисов няма друг изход освен да ги смени с нови играчи.

От два месеца Борисов е забранил на заместника си да се изказва по актуални политически теми. Оставена му е единствено възможността да говори за обвиненията срещу него и за защитата си.

Генералът не давал думата на Цветанов и по време на срещите, които провел с местните партийни ръководства в продължение на няколко седмици. Ексминистърът на МВР присъствал, но мълчал през цялото време.

Цветанов и Фидосова отдавна бяха посъветвани да не се набиват много на очи, но след излизането на данните от прокуратурата за тефтерчето на Филип Златанов, запазването им на ключови позиции стана невъзможно.

hard admin

*

Top