Решено: Инвестираш 250 000 лева в Кърджали, назначаваш 5-ма работници и ставаш български гражданин

Ако чужденец инвестира в района на Кърджали 250 000 лева и открие 5 работни места, той ще ползва правата на български гражданин.

Депутатите свалиха прага за чужда инвестиция до 250 000 лв., срещу което може да се получи документ за временно пребиваване в страната.

Условието е инвестицията да е направена в икономически необлагодетелстван район и да са разкрити поне пет работни места. Сумата трябва да влезе в капитала на българска фирма, като поне 50% от акциите й притежава кандидатът.

В списъка с необлагодетелствани райони влиза и град Кърджали. Списъкът включва над 2280 селища. За останалите населени места изискването е за инвестиция от поне 500 000 лв. в българска фирма и разкриване на поне 10 работни места за българи. Депутатите премахнаха възможността при сложени в наша банка 1 млн. лв. също да се получава статут на временно пребиваващ.

Депутатите дадоха възможност вчера при покупка у нас на имот за поне 600 000 лв. или придобиване на такъв имот от фирмата, в която участва чужденецът с поне 50% акции, кандидатът за поданство да получи временен български паспорт. Допуска се дори 25% от сумата да бъде взета назаем.

ДПС защити проекта на ГЕРБ и остро се противопостави на партньорите си от БСП. „Ако службите ни не работят за интересите на страната и за икономиката ни, учудвам се защо опозицията ги подкрепя”, заяви Рамадан Аталай.

hard admin

*

Top