РЗИ даде предписания, но инспекторите не могат да се произнесат къде и как се е заразил Ремзи Сюлейман и дали в Шопци има кучешка тения!?

Починалият от кучешка тения Ремзи Сюлейман не е посещавал личния си лекар в последните две години, твърдят от Регионалната здравна инспекция. Както първи 24rodopi.com писа, той е пребивавал през това време в Англия. Инспекторите не разполагат с информация дали жителят на кирковското село Шопци е имал оплаквания на Острова и дали е бил преглеждан от британски лекари.
Ще припомним, че 22-годишният Ремзи почина миналата сряда. Майка му твърди, че до последно той нямал оплаквания. През изминалата сряда пред приятели Ремзи казал, че се чувства отпаднал, имал моментно главоболие и болки в корема.
Както вече писахме, пристигналият към 19.00 часа на 22 януари Спешен екип в Шопци констатирал липса на съзнание, зеници без реакция, липса на вербален отговор, съвсем слабо дишане, посиняване. Направен е сърдечен масаж и обдишване – дефрибрилатор. Смъртта е констатирана в 19.20 ч. във Филиала за Спешна медицинска помощ в село Чорбаджийско.
Спукана ехинококова киста в черния дроб на 22-годишния мъж е причинила смъртта, гласи заключението на патоанатома .
На личния лекар на Ремзи е връчено предписание за провеждане на профилактични прегледи и изследвания за ранно откриване и диагностициране на ехинокоза сред близките от семейството.
Какво предстои в Шопци – четете в новия брой на всекидневника „24х7 Родопи”
hard admin

*

Top