РИОСВ потвърди новината на 24rodopi: Димитър Илиев е новият шеф на екоинспекцията, надви Славея Стоянова с 89.4 на 71.4 точки

Конкурсът за длъжността „директор” на РИОСВ – Хасково е спечелен от инж.Димитър Илиев, се казва в съобщение на екоинспекцията, която обхваща областите Кърджали и Хасково.
Както първи 24rodopi.com писа, Илиев победи бившия изпълнителен директор на ОЦК Славея Стоянова.
Конкурсът премина на три етапа- по документи, разработване на концепция и интервю. Окончателните резултати са 89.4 точки за Димитър Илиев срещу 71.4 точки за Славея Стоянова.
Димитър Илиев е директор на РИОСВ – Хасково от 1992 година. Завършил е висшето си образование във Висшия химикотехнологичен институт– гр.София, има и допълнителни квалификации придобити у нас и в чужбина. Над 32 години е професионалният му опит в системата на Министерството на околната среда и водите. Професионалната му кариера е стартирала, като инспектор по опазване чистотата на въздуха в РИОСВ– Хасково през 1981 година.
В началото на месец август м.г.бяха освободени от длъжностите си всички ръководители на Регионални екоинспекции в страната, както и директорите на Басейнови дирекции и на Националните паркове. След проведени конкурси в МОСВ, в края на декември м.г.официално са връчени заповедите за назначаване новите директори, като инж. Илиев запазва поста си.
hard admin

*

Top