Риск от епидемия! Вижте къде край Кърджали изсипват тонове животински отпадъци

Тонове кости и вътрешности на животни се изхвърлят край населени места в общините Кърджали и Момчилград. Реална е заплахата от епидемия.

Снимките, които виждате, са направени на сметището край село Вишеград, недалеч от Кърджали.
Камион изсипва вътрешности, кожи, глави, рога, копита. Шофьорът е поставил табела „Превоз за собствена сметка” – притеснява се да не бъде санкциониран от служител на ДАИ. Но не и от санитарни и други власти. Демонстрира спокойствие. Не бърза. Явно това му е ежедневие.
Камионът „Мерцедес” бавно напуска сметището. Тумба цигани оглеждат внимателно животинските отпадъци. Дете придърпва една кожа… Голямото разнасяне на отпадъците обаче е дело на кучетата. На сметището във Вишеград има и армия плъхове…
За изхвърлени кости и вътрешности от животни, които заплашват с епидемия жители на селата Кременец и Звездел, алармираха наскоро от Общинска администрация в Момчилград.
Според експерти, животинските остатъци сеят опасни зарази не само за жителите на близките населени места, но и за домашни и селскостопански животни.
Законът изисква животинските отпадъци, дори и от регламентирана дейност, да бъдат унищожавани в екарисаж. Паричната санкция за виновниците е минимум 5 000 лева. Най-близкото регламентирано място за изгаряне на животински трупове пък се намира в област Пловдив.
 

 

hard admin

*

Top