„Родопи“ победи „Джебел“ с 4:0, припадналият футболист бе откаран в болницата в Кърджали

Момчилградският „Родопи” победи с 4:0 „Джебел” в дербито на областната футболна група. Мачът се игра на новия стадион в Черноочене, а освен с разгромяващия резултат, ще се запомни и с инцидента с играч на „Родопи”, за който 24rodopi.com вече писа.

33-годишният Гюрай Аптулла изгуби съзнание в края на първото полувреме. Състезателят се строполи до тъч линията и моментално бе поет от дежурния лекар Селяхтин Бекир. Той повика екип на Центъра за неотложна медицинска спешна помощ, но се оказа, че линейката на здравния участък в Черноочене е на адрес. Наложи се от Кърджали да тръгне друга линейка, която пристигна на стадиона на 21-рата минута след припадането на играча.
Аптулла, който  е от ветераните на „Родопи” и бивш треньор на момчилградските юноши, е приет в болницата в Кърджали, където ще му се направят пълни медицински изследвания и рентгенова снимка.
В последните минути на първото полувреме той усетил силни болки в рамото. Имал е и сърдечни проблеми. „Гюрай е с извадено рамо. От болката е вдигнал високо кръвно. Затова прежълтя и се превиваше от болка на терена. Сам се опита да излезе извън терена, но припадна”, разказаха за 24rodopi.com момчилградски футболисти. Мачът продължи след като състезателят дойде в съзнание. Той стенеше от болки в рамото и бе откаран с пристигналата в 17.22 часа линейка в Кърджали .
След победата с 4:0 (в първото полувреме 2:0) над прекия си съперник от Джебел, момчилградският „Родопи” ще заеме втора позиция в групата. Недостижим на върха е „Левски” от Крумовград, който ще се класира за баражите за влизане в Югоизточната „В” група.
Видео – вдясно или тук
hard admin

*

Top