Родопските партийни другари на Слави Бинев – крумовградчанинът Слави и смолянчанинът Ефрем, се скараха заради Караибрахим

Доскорошни партийни другари в „Горда България” се скарали заради романа на Антон Дончев „Време разделно” и главния герой Караибрахим. Това са смолянчанинът Ефрем Моллов и близкият му доскоро крумовградчанин Слави Георгиев.
От Европейския институт ПОМАК нарекоха писателя поръчков, манипулативен и бездарен. Това те написали в писмо до европейски институции.
“Лично ще настоявам да се заведе дело за обидите срещу Антон Дончев”, реагира днес по Tv7 главният секретар на Съюза на българските писатели Слави Георгиев. Той е наричан още „Писарят на Слави Бинев”, защото на последните избори заедно ръководеха формацията „Горда България”. Именно партията на изгонения от „Атака” евродепутат Слави Бинев издигна за кандидат-депутат от Смолян и Кърджали лидера на института ПОМАК Ефрем Моллов.
Слави Георгиев и Моллов заедно обикаляха предизборно Родопите.
Днес двамата се скараха в студиото на Тв7. Моллов заяви, че романът е част от дискриминацията срещу мюсюлманите в България и един от стожерите на разделението в българското общество. Освен това „Време разделно” давал повод на редица патриотични организации да твърдят, че помаците говорят глупости.”Ако по един мистичен път човек трябва да се чалне в главата, за да измисли такова нещо, трябва ли ние да го приемаме за история на нашата българска държава”, попита Моллов, на което Слави Георгиев отговори, че за да кажеш, че един роман е бездарен, трябва да разбираш малко от литература, а Моллов е пчелар.
Според „Писаря на Бинев”, Моллов иска да зачеркне историята, а разделението, за което говори, е само в неговата глава. От Съюза на писателите вече са изпратили контра декларация до европейските институции. Георгиев обаче е категоричен, че честта на Антон Дончев трябва да бъде защитена в съда.
hard admin

*

Top