Родопски „мулета” вкарват канабис от Гърция

Окръжна прокуратура–Смолян постанови задържане за 72 часа на 32-годишния Росен М. от Мадан и 29-годишния смолянчанин Мариян М., съобщи говорителят на обвинението Иван Спиров. Двамата са привлечени в качеството на обвиняеми за контрабанда на 1640 грама канабис, пишат колегите от 24smolian. Наркотичните вещества са пренесени през границата на страната ни от Гърция. Намерени са при проверка и претърсване на автомобила и обвиняемите, извършени на ГКПП – Златоград.
В понеделник служители на сектор “Борба с организираната престъпност” и Гранично полицейско управление–Златоград извършили проверка на влизащ в страната лек автомобил “Форд Мондео”, управляван от 51-годишната Т. М. от Мадан. В колата пътували и двамата мъже. При извършената проверка е установено, че Мариян М. пренася в себе си 210 гр. суха тревна маса, увита в полиетиленов плик, а у Росен М. са намерени 418 гр. от веществото. След извършено претърсване на автомобила, в кухина от долната страна до резервната гума е открит найлонов плик със суха тревна маса с тегло 1012 грама, която също реагирала на канабис. При последвало претърсване в дома на Росен М. в Мадан е намерена още 4 грама суха тревна маса, която реагирала на канабис.
29-годишният Мариян М. е познат на полицията за кражби, управление на МПС след употреба на алкохол и хулигански прояви.
Разследването се провежда от Сектор „Борба с организираната престъпност” – Смолян, под прякото ръководство и надзор от страна на Окръжна прокуратура. До няколко дни се очаква наблюдаващият прокурор да поиска от съда налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”. За този вид престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от десет до петнадесет години и глоба от сто до двеста хиляди лева.
hard admin

*

Top