Родопски страсти в парламента! Караянчева: Какво стана с Родопската магистрала? Михалевски: Аз уредих средства за 45 км водопровод, а Вие?

Депутатите Цвета Караянчева и Димчо Михалевски вдигнаха адреналина в пленарната зала на Народното събрание по време на първата част от дебатите по вота на недоверие към правителството на Пламен Орешарски за провал в областта на регионалната политика.
След атаките на Михалевски към управлението на ГЕРБ и твърдението му, че правителството на Сергей Станишев е построило повече магистрали от кабинета „Борисов”, Караянчева взе думата и го нападна за обещанието му за построяването на така нар. „Родопска магистрала”.
Караянчева обяви ехидно, че хората в Девин, Доспат, Ардино чакали от 2006-та година изграждането на „Родопската магистрала”.
„Вместо 100 милиона лева за „Водно огледало”, което жабунясва, можеше да се направи околовръстен път на Кърджали”, каза още депутатката от ГЕРБ.
От трибуната Михалевски отговори с контра въпрос. Той обяви, че е помогнал за финансирането на ремонта на 45 км водопровод в Кърджали. „Вие колко уредихте?”, попита Михалевски.
Водещата заседанието Мая Манолова отказа повторно да даде думата на Караянчева, позовавайки се на парламентарния правилник и даде почивка.
Както 24rodopi.com вече писа, през май 2006 година тогавашният зам.-министър на благоустройство Димчо Михалевски обяви, че България и Гърция работят по проекта за т.нар. „Родопска магистрала”. Той допълни, че финансирането на обекта ще е оперативната програма “Регионално развитие”. Пътят ще пресича Гоце Делчев, Доспат, Борино, Девин, Смолян, Ардино, Кърджали, Крумовград, Ивайловград и ще завърши в гръцкото селище Кипринос.
55 000 000 евро ще отнеме обновяването на мрежата. Така Родопите ще се свържат с “Виа Игнатия”, каза още Михалевски.
hard admin

*

Top