Родопчанин в „плен“ на гръцката криза – трябва да плати глоба за паркиране, но банките не работят

Родопчанин се оказа „пленник” на кризата в Гърция. Той трябва да плати глоба за паркиране, но не може, защото банките са затворени.
51-годишният Борислав Митов от Мадан пътувал служебно миналата седмица в южната ни съседка. На връщане към България миналата събота решил да се разходи и оставил колата си. Неприятната изненада дошла, когато се върнал и видял на предното стъкло на автомобила си фиш за 80 евро глоба за неправилно паркиране.
Борислав признава вината си, като заявява, че не е видял знака. Според него санкциите в Гърция са солени и се наложило принудително да остане и в неделя, за да плати глобата и да няма проблеми при следващи пътувания.
“Ако плащането стане до 10 дни след съставянето на фиша, сумата е наполовина. Отидох в пощата в Кавала в понеделник и се оказа, че не мога да платя, защото банките не работят”, разказва Митов пред Дарик радио. Обяснили му, че може да погаси глобата си в България.
“Това обаче не е възможно. По цял ден се занимавам с нашите банки и там служителите са категорични, че плащането трябва да стане в Гърция. Във вторник изтича десетдневният срок според гръцкия закон, в който мога да платя глобата наполовина. В понеделник пак ще пътувам до Ксанти, ще питам в полицията как да изляза от тази бъркотия. Аз искам да им дам парите, а те не ми ги взимат”, казва родопчанинът.
24rodopi.com
hard admin

*

Top