Родопчанин предлага България да стане ханство и да си изберем владетел

Скандал между археолога Николай Овчаров и председателя на Европейски институт “Помак” Ефрем Моллов избухна в студиото на bTV. Тезата на родопчанина бе, че трябва да се върнем към старата форма на държава в България – ханство и да си изберем владетел. Той изрази и мнение, че българската нация е смес от различни народности, сред които прабългари, власи и помаци.
Според археологa, който наследи разкопките на Перперикон от откривателя на скалния град Иван Балкански,  твърденията на Моллов, изразени в неговата книга, водят към сепаратизъм. Това бе отречено от шефа на института “Помак”, който дори се зарече, че ще поиска от прокуратурата да докаже дали в техните идеи се съдържат сепаратиски елементи.
Моллов разказа, че е викан в ДАНС, за да разяснява идеите си, изложени  в книгата и в доклад, който също е публикуван. От своя страна, Овчаров призова българите да видят какво се случва и как основите на държавността се подкопават от подобни институции.
Според Николай Овчаров не е нормално една национална телевизия да отделя толкова време на идеи, които откровено водят до разделяне на народа и територията на страната по верски принцип. Той визира гостуванията на Ефрем Моллов в предаването “Лице в лице” за втори път в рамките на месец.
Снимка: Блиц

—————————————————————–
Подарете едно незабравимо изживяване за 29 лв. в хотел Рила, Боровец

hard admin

2 Comments

  1. АСАНКАТА Помаков said:

    Браво на помака Моллов, този завеян професор е пълен бъкел и държавен иманяр който разпродава националното богатство на безценица и зца неговият джоб.

    • gost said:

      prav si za imanqra nikak ne go obiçam…a mollov da harçi vnimatelno parite na Çapaliev,v koeto ne se samnqvam..zvuçi mnogo intriguvaşto “pomaşka naciq” jelaq vi uspeh v tova naçinanie..imate podkrepata na vsiçki turci v BG i TR

*

Top