Родопчани пред Съдебната палата в София: Свързан ли е прокурорът Метахчов с фамилията Хаджихюсеин?

Граждани на Златоград протестират пред Съдебната палата в София заради тормоз от страна на фамилията Хаджихюсеин от кърджалийското село Каялоба. Хаджихюсеинови имат хотел в Златоград и са собственици на една от най-големите транспортни фирми в Родопите.
След протеста в Златоград през март, в който се включиха повече от 500 души, недоволството се пренася в София, където гражданите ще настояват Висшият съдебен съвет да провери връзките на районния прокурор на Златоград Нежко Метахчов с фамилията.
„Те получават съдействие от полицаи и прокурори,” заяви категорично Виктор Баткаджов в студиото на „Тази сутрин” по бТВ. Младият мъж твърди, че е бил бит от двама братя от рода Хаджихюсеин пред местна дискотека. Този случай предизвика протеста на хората в Златоград, които изразиха притеснение от скандални примери за безнаказаност.
Според Виктор Баткаджов единият от неговите нападатели – Ерай, е нанасял побой и на други хора, и то пред погледа на прокурора Нежко Метахчов, който в последствие се е отказал от показанията си.
„При един друг побой Раим Хаджихюсеин отишъл в полицията и казал на полицаите „Внимавайте какво ще правите с този случай!” Той самият е участвал в боя, а е бил в пробация по това време,” каза още Виктор Баткаджов.
Близките на младежа твърдят, че Хаджихюсеин се ползват с протекциите на властите в Златоград, но не навлизат в подробности, защото нямат категорични доказателства. Затова настояват за проверка от страна на институциите и се надяват да се срещнат „поне с главния прокурор Сотир Цацаров”.
hard admin

*

Top