Роко вече няма имоти!? Бар „Париж“ и спалнята му са владение на комисията за отнемане на незаконно имущество, останалите се водят на сестра му

Нямало е драма при описа на имуществото на скандалния бизнесмен Ерджан Рашид – Роко, при който той беше отведен в полицейското управление. Това е обяснението на частния съдебен изпълнител Росен Сираков за случилото се на 16 януари. Извършена е била рутинна процедура, която била прекъсната за малко след пререкания, но продължила след намесата на полицията.
Владението на имотите на улица „Републиканска” са предадени от съдебния изпълнител на новия собственик. Тук се намираха известният бар „Париж”, офисите на фамилията Рашид, както и спалнята на Роко.
Председателят на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество (позната повече като комисията „Кушлев”) Пламен Георгиев е издал заповед за секвестиране имотите на Ерджан Рашид.
Той пък е прехвърлил всичките си имоти на по-малката си сестра Халиме, твърди Блиц. „Тя не ги е изкупила, само са прехвърлени на нейно име, купуват ги съвсем други купувачи. В случая собственик е сестра му, чиито имоти вече са описани, и тя е длъжник към определена банка. Роко вече няма нищо общо с тях”, казва Сираков.
От Блиц твърдят, че Роко има сериозни здравословни проблеми.
Както вече 24rodopi.com писа, комисията „Кушлев” преследва Рашид от 2008-ма година. Тя твърди, че Роко има 15 влезли в сила присъди – за хулиганство, за нелегален хазарт, за пране на пари и други. Имуществото на бизнесмена е оценено на над 2,5 милиона лева.
Снимка: Блиц
hard admin

*

Top